بلاگ

بیماری‌های اورولوژیک

بیماری‌های اورولوژیک

بیماری‌های اورولوژیک

سیستم ادراری از کلیه‌ها، حالب ها، مثانه و مجرای ادرار تشکیل شده است.

هدف از سیستم ادراری (که سیستم کلیوی نیز نامیده می‌شود حذف مواد زائد از بدن و تنظیم الکترولیت‌ها، حجم خون، فشار خون و pH خون است.

کلیه‌ها خون را فیلتر می‌کنند تا مواد زائد بتوانند از طریق حالب ها به مثانه به شکل ادرار خارج شوند.

بیماری‌های اورولوژیک

بیماری‌های اورولوژیک

بیماری‌هایی که سیستم ادراری را تحت تأثیر قرار می‌دهند تحت عنوان چتر بیماری‌های اورولوژیک دسته بندی می‌شوند. این بیماری‌ها می‌توانند از یک نقص ژنتیکی یا یک بیماری اکتسابی ناشی شوند. این بیماری ممکن است از خود سیستم ادراری ناشی شود یا می‌تواند ثانویه به بیماری یک سیستم بدنی دیگر باشد. به کلیه‌ها اندام مرکزی سیستم ادراری را نشان می‌دهند. بیماری کلیه می‌تواند منجر به نارسایی کلیه شود که یک وضعیت جدی و تهدید کننده زندگی است و علت را می‌توان به نارسایی پیش کلیوی، بیماری‌های اورولوژیک چیست؟

بیماری‌های اورولوژیک

بیماری‌های اورولوژیک

صطلاح “بیماری‌های اورولوژیک” طیف گسترده‌ای از شرایط را توصیف می‌کند که همه مربوط به فیلتر کردن و حمل ادرار به خارج از بدن است. این بیماری‌ها می‌توانند مردان، زنان و کودکان را در هر سنی تحت تأثیر قرار دهند.

 

این بیماری‌ها قسمت‌های بسیار خاصی از بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهند. در زنان، دستگاه ادراری را درگیر می‌کنند. در مردان، دستگاه ادراری یا اندام‌های تناسلی را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

اختلالات و بیماری‌های اورولوژیک زیادی وجود دارد. موارد زیر مجموعه‌ای از برخی از بیماری‌هایی است که توسط بنیاد انجمن اورولوژی آمریکا (AUAF) به عنوان شایع شناخته شده‌اند.

بیماری‌های اورولوژیک

بیماری‌های اورولوژیک

هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH)

افزایش اندازه غده پروستات است. BPH در مردان مسن بسیار شایع است. ارتباط مستقیمی با سرطان پروستات ندارد.

 

علائم BPH ناشی از فشاری است که یک پروستات بزرگ‌تر می‌تواند بر مجرای ادرار وارد کند. مجرای ادرار لوله باریکی است که ادرار را از مثانه و خارج از بدن حمل می‌کند.

 

مردان مبتلا به BPH ممکن است تمایل مکرر به ادرار کردن را تجربه کنند. همچنین ممکن است در هنگام خروج جریان ادرار ضعیفی داشته باشند و احساس کنند که مثانه پس از ادرار خالی نیست. ممکن است پزشک شما فقط این وضعیت را کنترل کند یا داروهایی مانند آلفا بلوکرها را برای درمان تجویز کند. موارد شدید را می‌توان با جراحی درمان کرد.

 

بی اختیاری ادرار

بی اختیاری ادرار از دست دادن کنترل مثانه است. منجر به نشت ناخواسته ادرار می‌شود. این وضعیت می‌تواند ناخوشایند و شرم آور باشد، اما غیر معمول نیست

برای کسب اطلاعات بیشتر از برنامه های درمانگاه و متخصصان بامادر ارتباط باشید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.